Reglementatori ai pieței Forex

Africa de Sud

Comisia de Supraveghere Financiara din Africa de Sud (FSCA ZA)

FSB este o insitutie independenta, infiintata sa supravegheze sector financiar non-bancar in interesul public, sustinuta in totalitate de catre taxele si impozitele percepute in industrie.

Dupa mai bine de 20 de ani de reglementare a sectorului financiar non-bancar al Africii de Sud, FSB a devenit o autoritate recunoscuta in sectorul sau de activitate atat la nivel local cat si international. De-a lungul timpului a contribuit la stabilitatea industriei in timp ce isi indeplinea mandatul de a proteja consumatorul de produse si servicii financiare.

Australia

Comisia Pietei de Capital si a Investitiilor a Australiei (ASIC)

ASIC este organismul de reglementare a serviciilor corporatiste si a pietei financiare din Australia.

ASIC contribuie la reputatia si bunastarea Australiei prin oferirea asigurarii ca pietele financiare din Australia sunt corecte si transparente, totodata oferind incredere si informand continuu investitorii si consumatorii de servicii financiare.

Bahamas

Comisia Titlurilor de Valoare din Bahamas (SCB)

Comisia Pieței de Capital din Bahamas (“Comisia”) este o instituție independentă înființată în 1995 ca urmarea "Securities Board Act din 1995". Această lege a fost îmbunătățită și înlocuită de noua legislație. Mandatul comisiei este acum definit în "Securities Industry Act din 2011 (SIA, 2011)". Comisia este responsabilă pentru administrarea SIA din 2011 și pentru Investment Funds Act din 2003 (IFA, 2003), ce supraveghează și reglementează activitatea fondurilor de investiții, titlurilor de valoare și a pietei de capital. Comisia a fost propusă pentru aplicarea legii "Inspector of Financial and Corporate Services" efectiv din 1 Ianuarie 2008 și este responsabilă pentru administrarea "Financial and Corporate Service Providers Act" din 2000.

Obiectivul Comisiei este de a supraveghea și reglementa activitățile fondurilor de investiții, titlurilor de valoare și a pietei de capital, de a proteja investitorii totodată cu sporirea încrederii în instituțiile publice precum și a integrității acestor piețe.

Belize

Comisia Internationala de Servicii Financiare din Belize (IFSC)

Mandatul IFSC include:

 • promovarea si dezvoltarea Belize ca, centru international de servicii financiare
 • protejarea si cresterea reputatiei Statului Belize ca un centru financiar de off-shore
 • oferirea de servicii de supraveghere adecvate pentru sistemul de servicii financiare internationale
 • formularea de politici si oferirea de consultanta si asistenta guvernului privind cadrul legal al acestor tipuri de servicii
 • colectarea, depozitarea si diseminarea informatiilor intr-un interval de timp rezonabil, tuturor partilor interesate de noile tendinte in sectorul acestor servicii.

Bulgaria

Banca Nationala a Bulgariei (BNB (MiFID))

Obiectivul major al Bancii Nationale a Bulgariei este stabilitatea preturilor prin asigurarea stabilitatii monedei locale. Banca Nationala a Bulgariei accepta crearea si functionarea unor sisteme de plati eficiente si isi exercita autoritatea asupra acestora.

Comisia de Supraveghere Financiara a Bulgariei (FSC BG (MiFID))

Principala misiune a institutiei este sa asiste prin mijloace legale, administrative si informationale mentinerea stabilitatii si transparentei sectorului financiar nebancar si sa asigure protectia consumatorilor de servicii financiare.

Canada

Comisia de Supraveghere Financiară din British Columbia (BCSC)

BCSC este o instituție guvernamentală teritorială responsabilă cu controlul și guvernarea dinamică a pieți de capital datorită autonomiei și ajustabilității. Fiind una din agențiile guvernamentale, raportează către legislația federală responsabilă pentru administrarea pieței de capital. Autofinanțarea BCSC evidențiază faptul că nu plătitorii de taxe ci participanții la piață contribuie la funcționarea pieței de capital.

BCSC își asumă responsabilitatea pentru reglementarea pieței de capital în British Columbia prin legislatia Federală a Pieței de Capital.

Protejarea și promovarea interesului investitorilor este obiectivul principal al BCSC care poate fi atins doar prin impregnarea următoarelor idei:

 • O piață echilibrată și transparentă ce garantează certitudinea și încrederea participanților
 • Dezvoltarea sectorului pieței de capital prin competitivitate și dinamică promovând astfel oportunități multiple pentru investitorii în piata de capital.

Comisia Pieței de Capital din Ontario (OSC)

Toate piețele de capital din Ontario, încluzând piețele de valori mobiliare, piețele derivate și instrumentele cu venit fix sunt sub reglementarea OSC. Fiind o instituție finanțată din surse proprii, OSC este în acelasi timp o instituție guvernamentală. Această înseamnă ca OSC este subordonată legislației federale respectiv sub Ministerul de Finanțe.

Atât "Commodity Futures Act" cât și "Securities Act" al provinciei Ontario sunt administrate și subordonate acestui organism. De asemenea "Business Corporations Act", mai exact câteva din prevederile acestuia sunt controlate ți reglementate de cître OSC.

Conform legislației OSC, obligațiile sunt stabilite în următoarele sectoare:

 • Dezvoltarea și aplicarea de reguli ce sporesc securitatea fondurllor investitorilor
 • Descurajarea practicilor ce duc în eroare investitorii precum și prevenția acestora
 • Cultivarea corectitudinii și integrării în piețele de capital
 • Adoptarea siguranței investitorilor și încrederea în piețe

Organizatia de Reglementare in Industria Investitiilor a Canadei (IIROC)

IIROC isi desfasoara activitatea de reglementator fiind responsabila de intocmirea si punerea in aplicare a legilor privind profesionalismul si modul de gestionare a afacerilor de catre firmele de investitii si a angajatilor acestora precum si de intocmirea si aplicarea regulilor de intergritate a pietei de capital Canadiene privind activitatea de tranzactionare.

Pentru a-si indeplini mandatul de organism reglementator national independent, IIROC este guvernata de principiile integritatii, transparentei si onestitatii.

Cipru

Banca Centrala a Ciprului (CBC (MiFID))

Apararea stabilitatii sistemului financiar constituie una dintre principalele sarcini ale Bancii Centrale a Ciprului. Aceasta contribuie la realizarea acestui obiectiv, inter alia, prin realizarea supravegherii micro-prudentiale si a stabilitatii sistemului bancar.

Comisia Pietei de Capital si a Valorilor Mobiliare a Republicii Cipru (CySEC (MiFID))

Comisia Pietei de Capital si a Valorilor Mobiliare a Republicii Cipru (CySEC) este o autoritate publica supraveghetoare si independenta pentru piata serviciilor de investitii financiare si ale tranzactiilor de valori mobiliare desfasurate in cadrul Republicii Cipriote.

CySEC va executa supervizarea eficienta pentru a asigura protectia investitorilor si dezvoltarea corecta a pietei de capital.

Danemarca

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Danemarca (FSA DK (MiFID))

Misiunea comisiei de supraveghere financiară din Danemarca este de a supraveghea diverse instituții financiare precum băncile, fondurile mutuale, institutțile de credit și companiile de asigurări. Asigurarea solvabilității este prioritatea de bază a acestei instituții de reglementare. Activitatea de supraveghere înseamnă ca toate instituțiile financiare trebuie să dețină fonduri proprii astfel încât să-și acopere toate riscurile.

Așadar toate piețele de capital din Danemarca sunt controlate de această organizație. Aceasta supraveghează de asemenea dacă instituțiile financiare își îndeplinesc îndatoririle și obligațiile cu privire la publicarea tuturor infomațiilor (prospecte, informații din interior, etc.). În cele din urmă toate cazurile de abuz de piață sunt sancționate de către Comisia de supraveghere Daneză. În afara activitații de supraveghere, această instituție contribuie la colectarea de date statistice precum și la asistarea în dezvoltarea legislației financiare.

Elvetia

Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare a Elvetiei (FINMA)

FINMA isi desfasoara activitatea sa de supraveghetor in interesul Centrului Financiar din Elvetia pentru investitori, creditori si asiguratori.

Obiectivul principal al organismului de supraveghere al pietelor financiare este sa asigure functionarea corespunzatoare al pietelor financiare si protejarea clientilor impotriva insolventei.

Emiratele Arabe Unite

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Dubai (DFSA)

Activitatea economica în spațiul liber din Dubai este reglementată de DFSA.

Managementul resurselor și a valorilor mobiliare, executarea serviciilor bancare, finanțele islamice, tranzacționarea acțiunilor internaționale și a derivatelor cât și sectorul asigurărilor intră sub incidență și competențele DFSA.

Activitatea DFSA este bazată pe principiul riscurilor și evitarea implicațiilor reglementatoare ne-necesare. Mai mult, DFSA precizează clar că obligațiile fiecărei instituții sunt de a se conforma măsurilor de risc stabilite de reglementator.

Sub aceste circumstanțe, prioritățile includ optimizarea riscului de afaceri pentru ciclul economic identificat, evaluarea riscurilor pentru a consolida piața locală și internațională.

Conform DFSA, eficiența reglementărilor bazate pe modelele de risc este mult mai importantă decât modul de implementare.

Autoritatea Pieței de Capital și a Mărfurilor din EAU (SCA UAE)

Atingerea sarcinilor federale a fost dintotdeauna principalul obiectiv al Autorității Pieței de Capital și a Mărfurilor. Actele sale normative definesc și îmbunătățesc cadrul legal al companiilor implicate în sectorul piețelor mobiliare întărind astfel credibilitatea Autorității.

Autoritatea se luptă încontinuu să îmbunătățească administrarea companiilor aflate în subordine, notificându-le despre condițiile generale și legile federale relevante cât și despre alte acte normative suplimentare.

SCA poate licenția toate piețele de valori mobiliare din EAU ce sunt formate prin interconectarea electronică a instituțiilor publice locale.

Managementul pieței va trebui asigurat de comisiile locale cuprinzând doar acei membrii care nu sunt participanți la piața de capital sub forma de institutii publice-private sau activități ale caselor de brokeraj.

Principalele obiective al acestei agenții sunt:

 • de a proteja investitorii
 • definirea unui comportament adecvat care promovează o afacere corecta și o eficiență a pieței
 • adoptarea de măsuri relevante de control.

Banca Centrala a Emiratelor Arabe Unite (CB UAE)

Responsabilitatea principala a Bancii Centrale (CB UAE) este sa formuleze si implementeze politici bancare, de creditare si monetare, pentru a asigura cresterea sustenabila a economiei nationale a UAE intr-o maniera echilibrata.

Banca Centrala (CB UAE) are ca obiectiv mentinerea unui curs fix al monedei nationale (dirham) in relatie cu dolarul american (USD) si de asigura convertibilitatea gratuita a monedei nationale in monede straine, pe langa statutul de "Banca a Bancilor", Banca Guvernamentala si consultant financiar.

Europa

Autoritatea de Supraveghere a Pieței de Capital din Europa (ESMA)

De la 1 Ianuarie 2011 ESMA a început să funcționeze în locul fostei instituții CESR (Comitetul pentru Reglementarea Pieței de Capital din Europa). Cea din urmă a fost o instituție independentă la nivelul Comisiei Europene dând naștere la ESMA. De atunci ESMA și-a asumat responsabilitatea pentru protecția și suportul stabilității sectorului financiar din EU.

Având o colaborare îndeaproape cu EBA, EIOPA și alte organizații europene pentru supravegherea sistemului bancar, a pieței de asigurări și a pensiilor private, au asigurat ESMA întreținerea unei relații armonioase în interiorul sectoarelor financiare și a organismelor reglementatoare. Cu toate acestea rolul principal al ESMA rămâne neschimbat - de a crea și administra funcționarea corespunzătoare a piețelor de valori mobiliare. Acest lucru înseamnă sș ofere piețelor unitate, transparență, eficiență și corectitudine. Îmbunătățirea și întărirea sectorului de investiții este o altă prioritate a ESMA.

Germania

Autoritatea Federala de Supraveghere Financiara (BaFIN (MiFID))

Autoritatea Federala de Supraveghere Financiara (BaFin) supravegheaza bancile/ furnizorii de servicii financiare, brokerii de asigurari si tranzactionarea cu valori mobiliare.

BaFin opereaza in interesul public. Obiectivul sau principal este sa asigure functionarea corespunzatoare, stabilitatea si integritatea sistemului financiar German. Clientii bancari, detinatorii de asigurari si investitorii trebuie sa aiba incredere in sistemul financiar.

Grecia

Comisia Pietei de Capital a Republicii Elene (HCMC (MiFID))

HCMC (Comisia Pietei de Capital a Republicii Elene) este unul dintre cele doua organisme de reglementare pentru piata financiara din Grecia, cealalta fiind Banca Nationala a Greciei.

HCMC este responsabila pentru supravegherea aplicarii corespunzatoare a legislatiei pietei de capital. Participa decisiv la formarea cadrului de reglementare a pietei de capital, la nivel national, european si international, precum si contribuie activ la operatiunile Consiliului Uniunii Europene, ale ESMA si IOSCO.

Hong Kong

Comisia Financiara PLC (Fina Com)

Comisioa Financiara (FinCom PLC) este prima Institutie neutra pentru Solutionarea Disputelor, ce este dedicata pietei Forex si care isi desfasoara activitatea intr-un mod in care transparenta, rapiditatea si educatia sunt valorile principale.

Comisia Financiara se asigura ca traderii si brokerii beneficiaza de o rezolutie foarte rapida, eficienta, intr-o maniera autentica si impartiala si se asigura ca toti cei implicati in disputa obtin un raspuns bine fundamentat, contribuind per total la cresterea cunostintelor despre Forex.

Comisia Pietei de Capital si a celei Derivate (SFC)

SFC reglemeneaza si supravegheaza operatiunile de pe piata de capital respectiv de pe piata futures, pentru protejarea investitorilor si pentru promovarea Hong Kong ca un centru financiar international, fiind cea mai importanta piata financiara din China.

Insulele Cayman

Autoritatea Monetara a Insulelor Cayman (CIMA)

Pentru a proteja si spori reputatia Insulelor Cayman ca fiind un centru Financiar International, Autoritatea Monetara a Insulelor Cayman are in componenta sa o echipa de oameni foarte bine pregatiti si la curent cu tehnologia existenta, care desfasoara activitati corespunzatoare, efective si eficiente, de supraveghere si reglementare in concordanta cu standardele internationale in vigoare, prin mentinerea unui curs de schimb stabil incluzand aici un management prudential al rezervei valutare.

Insulele Virgine Britanice

Comisia de Servicii Financiare a Insulelor Virgine Britanice (BVIFSC)

Comisia pentru Servicii Financiare din Insulele Virgine Britanice este unicul organism de reglementare a serviciilor financiare al teritoriului.

Comisia pentru Servicii Financiare este agentia responsabila pentru autorizarea si licentierea companiilor sau persoanelor care doresc sa intreprinda afaceri in domeniul serviciilor financiare, pentru monitorizarea mediului in care se desfasoara aceste servicii financiare si pentru a proteja participantii impotriva oricarui serviciu ilegal sau neautorizat care este oferit in si pe teritoriul Insulelor Virgine Britanice.

Irlanda

Banca Centrala a Irlandei (CBI (MiFID))

CBI este responsabila atat pentru politicile Bancii Centrale cat si pentru reglementarile pietei financiare pentru mentinerea stabilitatii preturilor in Irlanda, prin politici formulate la nivelul Sistemului European (MiFID).

CBI continua sa ofere suport Guvernului pentru a-si indepini rolul privind politicile monetare si programele de criza in relatia cu Banca Centrala Europeana (ECB) si de asemenea continua sa contribuie cu programe de dezvoltare si analiza in cadrul Sistemului European. CBI contiua sa implementeze atat politici monetare standarde cat si non-standarde dar si operatiuni la nivel descentralizat.

Japonia

Agentia de Servcii Financiare a Japoniei (FSA JP)

JFSA tinteste sa contribuiasca la cresterea nivelului de trai al natiunii prin promovarea cresterii sustenabile a sectorului de afaceri si a economiei:

 • prin asigurarea unui model eficient si efectiv de intermediere financiara, asigurarea stabilitatii financiare si a integritatii si transparentei pietei
 • prin utilizarea din economia globala a tuturor factorilor ce contribuie la tehnologii de inovatie financiara, in interesul dezvoltarii sistemului financiar national.

Asociatia Financiara a Instrumentelor Derivate a Japoniei (FFAJ)

Obiectivele principale ale Asociatiei Financiare a Instrumentelor Derivate a Japoniei (FFAJ):

 • Formularea procedurilor de reglementare a membrilor sai, oferindu-le servicii de audit, consultanta si recomandari
 • Gasirea unor solutii rapide la plangerile investitorilor si medierea in relatie cu membrii sai
 • Cercetarea si dezvoltarea atat a pietei financiare derivate locale cat si a celei internationale, prin utilizarea de date statistice si pregatirea de recomandari pentru cresterea sustenabila a industriei financiare
 • Emiterea de publicatii financiare, sustinerea de seminarii si pregatiri profesionale precum si mentinerea relatiei cu publicul prin Website-ul sau.

Letonia

Comisia Pietelor Financiare si de Capital din Letonia (FCMC)

Comisia Pietelor Financiare si de Capital din Letonia este o institutie publica autonoma, care are functia de supraveghere a sistemului bancar din Letonia, a institutiilor de credit, a companiilor de asigurare, a companiilor de brokeraj, a participantilor la piata instrumentelor financiare precum si a fondurilor de pensii private si a institutiilor de plati electronice.

Comisia Pietelor Financiare si de Capital asigura stabilitatea, competitivitatea si dezvoltarea pietelor financiare si de capital, precum si protectia investitorilor, deponentilor si a persoanelor asigurate.

Malta

Autoritatea de Servicii Financiare a Republicii Malta (MFSA (MiFID))

MFSA este singurul reglementator pentru activitati privind serviciile financiare in Malta. Acesta reglementeaza si supervizeaza institutiile financiare si de credit, fondurile de investitii, de hedging respectiv firmele de asigurari si de asemenea activitatea Depozitarului Central.

MFSA emite note de recomandare, monitorizeaza dezvoltarea locala si internationala, lucreaza impreuna cu partile implicate in problemele legislative si joaca rolul principal in formare profesionala. Incurajeaza standarde ridicate de conformitate si gestioneaza departamentul de protectie a consumatorilor.

Marea Britanie

Autoritatea de Supraveghere Financiara UK (FCA UK (MiFID))

FCA reglementeaza industria serviciilor financiare in Marea Britanie.

Obiectivul principal este sa asiguram stabilitatea si buna functionare a pietelor financiare astfel incat consumatorii sa primeasca un serviciu corect. Acest lucru inseamna ca, industria financiara sa functioneze cu integritate, firmele sa ofere clientilor produse si servicii corespunzatoare astfel incat consumatorii sa aiba incredere ca firmele au cele mai bune interese pentru a deservii nevoilor acestora.

Mauritius

Comisia de Servicii Financiare a Republicii Mauritius (FSC MU)

FSC este organismul integrat de reglementare pentru sectorul de servicii financiare (altele decat cele bancare) si a afacerilor globale. FSC licentiaza „dealeri de investitii” si nu brokeri forex.

Reglementarile stricte si supravegherea sunt esentiale pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar. Obiectivul FSC este de a pozitiona Mauritius ca o jurisdictie importanta cu o balanta corecta intre reglementare si dezvoltarea afacerilor.

Noua Zeelanda

Autoritatea Pietelor Financiare din Noua Zeelanda (FMA)

Autoritatea Pietelor Financiare (FMA) s-a construit ca o agentie independenta cu un rol determinant in reglementarea pietei de capital si a serviciilor financiare in Noua Zeelanda.

Ca reglementator al unui sistem bazat pe risc, FMA isi concentreaza resursele acolo unde crede ca exista un risc semnificativ pentru a se atinge obiectivele.

Viziunea principala a FMA este sa promoveze si sa faciliteze dezvoltarea onesta, eficienta si transparenta a pietei financiare.

Registrul Furnizorilor de Servicii Financiare din Noua Zeelanda (FSPR)

Guvernul a creat FSPR ca parte componenta a sa, pentru a face sectorul de servicii financiare mai usor de monitorizat si transparent. Scopul acestei institutii este atat sa ofere publicului larg precum si altori institutii reglementatoare acces la informatii despre furnizorii de servicii financiare cat si pentru a interzice anumitor entitati sau persoane sa ofere aceste servicii.

Rusia

Centru pentru Reglementarea Instrumentelor Financiare OTC (CRFIN)

Centrul pentru Reglementarea Instrumentelor Financiare OTC (CRFIN) este o entitate non-profit, organizata dupa propriile reguli, care tinteste sa acorde piatei de retail Forex o importanta sporita in cadrul industriei financiare din Rusia.

Misiunea principala este crearea de mecanisme pe segmentul de schimburi valutare al pietei Forex care sunt necesare pentru dezvoltarea, transparenta, corectitudinea si performanta mediului de afaceri precum si pentru protectia interesului membrilor participanti.

Seychelles

Autoritatea de Servicii Financiare a Seychelles (FSA SC)

Protectia participantilor din sectorul serviciilor financiare non-bancar din Seychelles, prin construirea unui mediu profesionist si etic.

Rolul Autoritatii de Servicii Financiare (FSA) este de a crea un mediu favorabil pentru cresterea si dezvoltarea industriei serviciilor financiare din Seychelles, concominent cu strategia de dezvoltare economica a tarii si in conformitate cu normele locale si internationale precum si cu Cele mai Bune Practici.

Sf. Vicențiu și Grenadinele

Autoritatea de Servicii Financiare a Sf. Vicențiu și Grenadinele (FSA SVG)

Autoritatea de Servicii Financiare reglementează și supraveghează sectorul serviciilor financiare internaționale precum și instituțiile financiare non-bancare în concordanță cu legislația națională în vigoare și a celor mai bune practici internaționale pentru a se asigura că aceste sectoare au o reputație bună și contribuie la dezvoltarea economică și socială a statului St. Vicențiu și Grenadinele.

Statele Unite

Asociatia Nationala a Pietei Futures (NFA)

Increderea investitorilor este cruciala pentru pietele derivate si cea mai buna cale de a castiga increderea investitorilor este de a asigura faptul ca cele mai inalte standarde de integritate sunt cerute tuturor participantilor si intermediarilor.

Asociatia Nationala a Pietei Futures (NFA) este un organism de sine statator, format pentru Industria Pietei Derivate din U.S. NFA se straduieste in fiecare zi sa supravegheze integritatea pietei, sa protejeze investitorii si sa ajute membrii sai sa-si indeplineasca responsabilitatile de reglementare.

Autoritatea de Reglementare a Sectorului Financiar din SUA (FINRA)

FINRA este cea mai mare agenție independentă ce reglementează sectorul pieței valorilor mobiliare, a tuturor organizațiilor din Statele Unite. Obiectivele FINRA sunt cele de a proteja investitorii americani prin asigurarea unor operațiuni oneste, corecte, din industria valorilor mobiliare.

Fiecare caracteristică a sectorului de valori mobiliare, incluzând registrarea și instruirea participanților la piață, elaborarea și aplicarea de reguli precum și legile federale, evaluarea companiilor implicate în acest sector, educarea și instruirea investitorilor, transmiterea de rapoarte de tranzacționare cât și administrarea forumului de soluționare a disputelor, este acoperită de FINRA. Reglementarea contractelor din piața de capital a Statelor Unite este de asemenea sub incidența și competențele FINRA.

În actualul climat economic global sofisticat, FINRA acționează ca o instituție ce reprezintă interesele investitorilor; activitatea sa este concentrată pentru a asigura soliditatea pieței și țintește către problemele de reglementare a pieței pentru a proteja piața și investitorii.

Comisia de Tranzactionare a Contractelor Futures a SUA (CFTC)

Misiunea Comisiei de Tranzactionare a Contractelor Futures a SUA (CFTC) este de a promova pietele deschise, transparente, competitive, cu o situatie financiara solida, pentru a evita riscul sistemic si pentru a proteja, participantii la piata si fondurile acestora, consumatorii si a publicului larg, de frauda, manipulare si de practici abuzive legate de instrumente financiare derivate si alte produse care sunt supuse tranzactionarii pe aceste piete.

Comisia Pieței de Capital din SUA (SEC)

SEC în Statele Unite asigură protecția investitorilor, menținerea unei piețe corecte, precum și respectarea adecvării capitalului. Principalii participanți ai piaței de valori mobiliare sunt controlați de către aceasta agenție. Principala preocupare a SEC este de a face cunoscut informațiile cu caracter important, protejarea împotriva fraudelor și corectitudinea relațiilor de afaceri.

Investitorii bine educați și raționali sunt cel mai important mecanism al funcționării unei piețe eficiente, deoarece aceștia reprezintă o sursă majoră de informare. O diversitate informațională aliniată cu reputația investitorilor este publicată de către SEC pe site-ul său, incluzând baze de date cu documente supuse analizei și atenționării corespunzătoare.

SEC reglementează și controlează piața valorilor mobiliare din Statele Unite în cooperare cu multe alte agenții, incluzând congresul American, o varietate de instituții private și alte organizații. Un lucru important este acela ca, președintele agenției participă împreună cu alte oficialități publice, într-un grup de lucru al piețelor financiare pentru dezvoltarea acesteia.

Suedia

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Suedia (FSA SE (MiFID))

Comisia pentru supravegherea piețelor financiare din Suedia este o agenție guvernamentală. Aceasta luptă să asigure stabilitatea financiară și drepturile consumatorilor de produse financiare. Fiecare companie implicată în piețele financiare din Suedia se află sub jurisdicția și supravegherea FSA. Analiza evolutiei pieței, evaluarea solidității companiilor, industriei și pieței în general se afla printre prioritățile FSA. Acordând atenție riscurilor și măsurilor de control, asigurăm conformarea la actele normative în viguare.

FSA licențiază orice activitate asociată cu serviciile financiare. Competențele legislative ale FSA implică asigurarea unor standarde și amendamente conform actelor normative în viguare. În caz de nerespectare legislației aflate în viguare sau de manipulare evidentă a pieței, vor fi demarate investigații imediat atât asupra persoanelor și companiilor rezidente în Suedia cât și asupra celor nerezidente.

FSA elaborează reguli privind contabilitatea și raportarea situatiilor financiare, garantând astfel informarea continuă a publicului în legatură cu activitățile desfășurate de companii.

Vanuatu

Comisia de Supraveghere Financiara din Vanuatu (VFSC)

Comisia Serviciilor Financiare din Vanuatu (VFSC) a fost oficial formata in Decembrie 1993, dupa ce parlamentul Vanuatu a emis ordonanta "Vanuatu Financial Services Commission Act No. 35 of 1993". Inainte de aceasta, aceasta institutie se numea "The Registrar of Companies and the Official Receivership Department of the Treasury" pana in 1971, fiind sub administratia Britanica iar mai apoi, dupa independenta din iulie 1980, s-a numit "The Ministry of Finance and Economic Management".

Pe scurt, functia principala a VFSC este sa mentina si sa opereze un Registru efectiv si eficient. In plus are in atributii sa reglementeze si sa supervizeze industria serviciilor financiare non-bancare a Vanuatu. Aceasta functie include promovarea la nivel international a sectorului financiar si protejarea reputatiei acestuia de oameni de afaceri indezirabili.

Cotații live